Daisypath -

Monday, March 11

jubah for wedding ceremony

Allahumma solli 'ala sayyidina Muhammad..

me :ok, next usrah akak nak adik2 cari apa itu GAMIS..
OK..

nex week...

me : ha...dah cari apa tu GAMIS...??

kami tau la kak...jubah kan...

me : errkkkk...mna pulak dah adk2 nie jumpe makna nie, mentang2 mmg aku mengenakan jubah setiap kali usrah (monolog dalam hati)

1 of them answered ...Gabungan Mahasiswa Islam Se-Malaysia,,

me : haaa...tepat!!! (TAMAT)

*****************************************************************************

me : hello, aboh kat mana nie??

owh, nk ke kuantan..nk tempat jahit baju..

me : jauh nye jahit

nnt kain bibi 2 watlah jubah..nnt call ma semula...nnt2 balik umah

me : ok..

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

me : boleh ke jahit jubah?

boleh..uteh kata boleh je..

me : rasanya ketinggian gelung kain 2 kan pendek..mana cukup nk wat jubah..kalau x cukup, ma wat camni, cmni x 100..

xnmpak bibi nk wat cmna..

me : cba panggil angah..[then ma paskn tepon pada angah]...angah.................(panjang penerangan..)
 
faham2..nk ikut saiz jubah angah kn..

me : yup..

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

sejak-sejak 2 3 bulan nie, family sibuk prepare majlis wedding along..ye la , anak 1st yg akan kawin..banyak perkara ma ngan aboh xtahu..so, bnyak tempatla jadi rujukan mereka...setiap kali telepon mmg xkn lekat kat rumah...xpela, aku pun dpt tlg cket2, cr kata hikmah utk letak kat buku yassin..pernah tanya kenapa pilih yassin, awat xbuku doa2..ma kata, sebagai pembuka..majlis alongkn 1st majlis dlm family..aku, menggangkukkan shj...

jubah..

actually, keluarga dah faham yang anak mrk sorang ni mmg m lekang dengan jubah...asal kuar pasti dengan jubah..kadang2 aboh ada juga tegur kenape pakai jubah naik moto..moto kat rumah, moto biasa bukan skuter...

xpe, dah biase ^__^ ...ank nie degil cket..hik..hik..hik..ke bnyak ?? @_@

asal raya, ma mesti tnya nk beli jubah kat mana...hihi..dan alhamdulillah aboh pun dah fhm anak die nie xsuka baju lain.. :P


wedding along dlm 2 bulan lg..insyaAllah moga semua urusan dia dipermudahkan..tahu, kadang2 die tu pun tension gak..
along, nie kn nk latih along..nnt pas kawin bnyak lagi cabaran dia..sabar la..insyaAllah Allah permudahkan..kakak ku terima kata2 ku..alhmdulillah..


p/s : xsure tarikh along bertembung x apa2 comitment akademik disini..harap2 dapat balik...ameen..

along tempah xlg kad?..along : xlg..
me : errkkk..along2.. :)




No comments:

Post a Comment