Daisypath -

Sunday, August 24

balik lagi!!!

Allahumma solli ala Muhammad waala alihi wabarik wasalim..

Alhamdulillah..selamat tiba di putrajaya jam 5.30 pagi..
Walau terpaksa menunggu bas biasa utk trun di persimpangan rumah sewa selama 45minit..

Buat keputusan last minit utk balik...keputusan last minit dr kak long ku utk balik ke kemaman..pagi selasa memandu kereta dia dari putrajaya ke damansara utk menukar tayar belakang yg bocor sebelum membuat perjalanan ke kemaman..sepatutnya ambil lebuhraya lain, yg lalu lebuhraya lain..tawakal je smpai ke x..hihi..alhamdulillah, smpai sna bg ke abg ipar then dia hntar aku ke um dahulu..pergi kerja separuh hari n apply cuti utk 3 hari...suka2 hatiii je.. :p
Memandangkan kontrak disambung selama 6 bulan, jd cuti ad lagi 7 hari..kalau x memang apply cuti tanpa gaji la..hikhik..balik kmpung lg penting dr gaji..

Sambil menyelam minum air.
Ada 2 perkara yg  lain perlu dilakukan semasa balik ke sana..

1. Hantar beberapa resume(haha..ad 4 set resume je..xckup kertas dh) ke agensi2 yg terdapat di kemaman sempena jobfair..

Moga2 dlm tempoh 6bulan ni ad yg terpanggil utk di iv dan diterima kerja disana pula...aminnnn ya rabb..
Masa jln2 ke booth jmpa la beberapa kwn lama n junior utm.. :) kemaman ni kecil je..xbesar pun..

2. Program Nisa' Circle Raya...yeaahhh...

Alhamdulillah..even ajk sorang ni terlepas di KL, dpt jga bg tenaga kerja utk prgrm ni..hihi..
Yg paling best, esknya nak prgrm mlm jam 11.00 mlm ketua nisa dimaklumkan ust riduan xdpt hadit kerana masalah kesihatan..beliau dijemput utk memberi ceramah pendek berkaitan dengan peperangan yg berlaku di gaza..
Mmg x menang tngan msg shbt2 yg berada dikemaman andai mengenali mana2 aktivis mulim care @ yayasan amal..alhamdulillah, ketua muslim  care cwgn terengganu dpt memenuhi permintaan nisa kemaman utk slot gaza itu..
(Bkn calang2 org, yb dun tepoh kmi bawakan..)

Bkn mudah utk membuat progrm menarik golongan untagged..
Backup dr ahli 'besar' sendri pun kurang..ketua nisa pernah meluahkan yg Nisa ni dikatakan buat prgrm main2 je...bkn utk meraih undian..
Ini memang cabaran kmi..untuk memahamkan dgn 'ahli2' lg payah berbanding org luar..
Ok..just let it go.. stay chill..

Gambar 'aksi' kmi selepas habis progrm..blh jd tentera al-qassam x?

Yb memberi penerangan apa yg berlaku dan tindakan kita utk membantu kemenangan di sana..

Alhamdulillah..

Muhammad Nur Qhalis Rizqi dah berumur 16 hari, hari ini...kne check dgn nurse la kot hari ni..sepatutnya hari yg ke 15..almaklum smlm kn hari sabtu, nurse di klinik desa cuti.. :)

Moga membesar dgn sihat dan soleh ya Muhammad...aunty de dah balik kL..(err..aunty?)

Barakallahulakuma wajama'a bainakuma fikhair kepada pasangan yg dah melangsungkan majlis dan bakal melangsungkan majlis..moga berbahagia hingga ke syurgaNya..

Usah khuatir yg masih blm berpunya lagi, kita ada tanggungjawab yg besar yg perlu dilaksanakan..jadilah anak yg solehah kpd kedua ibu bapa kita..gembirakn mereka selagi mana mereka masih ada..yg penting mardhotillah ^__^

Saturday, August 16

keep calm stay writing review paper..

Allahumma solli ala Muhammad waala alihi wabarik wasalim..

Menunggu status probation...
Tamat 4/8 bru ni..tp after that xdengar ape2 berita..
Smpai la smalam...
'Nadia, agk2 bulan ni salary masuk x? Kte xde status dah skrg, probation dah tamat...'

Then kmi mesej admin  ra,
'Sori xdpt nk btau sbb xjmpe kmu berdua...probation dilanjutkan sehingga 6 bulan...
Haaa? Ok...

Moga dipermudahkan dan moga mendapat bnyak idea utk menulis!!!!


Tuesday, August 12

discharged

Allahumma solli ala Muhammad waala alihi wabarik wasalim...

Syukur x terhingga dipanjatkan kepadaNya..
Si kecil Muhammad dh kuar wad hr ni..
Alhamdulillah..

Even dh xdpt nk main dgn dia sbb dh balik rumah neneknya kat damansara, terasa sngt bhagia sbb bby Muhammad dh sihat..

Panggil dia Muhammad sbb dia xde full name lg..memandangkn dia lelaki, jd pnggilan muhammad yg tebaik kn..

Moga Muhammad jd ank yg soleh kpd kedua ibu bapanya dan seorg mujahid yg agamawan..

Dan hr ni Allah mengerakkn jari utk mndapatkn jwpn...sungguh, Allah itu Maha Adil setiap hambaNya...dan Allah itu Maha Kasih kepada hamba2nya...


Hati sangat rindu utk balik ke kemaman..msih lg mencri ruang rezeki disana...
Tawar utk kemana2 negeri, selagi Allah masih memberi pinjam nyawa ini..sangat teringin nk berbakti pada kedua ibu bapa..ma dan aboh..
Ya Allah, perkenankan..
HambaMu ini tawar utk mengejar cinta akn kemewahan dunia...izinkan aku berbakti disana ya Allah..


Saturday, August 9

menghitung..

Allahumma solli ala Muhammad waala alihi wabarik wasalim..

Menghitung hari.????
Xdah...menghitung detik dah ni..

Sekarang jam 1.34 pagi di hospital putrajaya...
Org xde apa pengalaman bab2 bersalin ni..
Suh je kakak g hospital...
Huhu...

Skrg ni jst tunggu..
Mak kata anak sulung lewat dari dijangkakan..
Anggar dlm 20hb Ogos...
Ntah..ambe pun xtau..huhu..

Moga selamat semuanya...aminn

Wahai para suami dan lelaki..
Hargailah isterimu, dan hargailah ibumu selebih2nya...sungguh,kesakitan melahirkan seorg insan di muka bumi ini sungguh memeritkan..takkan kmu rasai walau seketika...maafkanlah andai mereka terkhilaf melakukan sesuatu...belailah dan pimpinlah se erat2nya mereka dan zuriat2mu menuju jalan keredhaanNya..

Sungguh, kita hanya seorg hambaNya di dunia ini..
Tiada yg lebih bernilai, bermakna dan berharga melainkan berTAQWA kepadaNya...

Moga urusan kakak sulungku bersalin dipermudahkanNya..mohon doa kalian jga..