Daisypath -

Tuesday, November 26

jgn malas! jgn putus asa!!

salamunalaik..

huh...
mencabar duk rumah nie..
MALAS
dianggap musuh tp diikutkan jga..erkk

lawan..lawan
fight!!
fight!!


















minta shj apa2 pekerjaan kosong yg ada, i'allah ada rezeki nnt..
kata2 ma terngiang2 kat telinga

memang hajat dihati nak smbung belajar dlm pendidikan
tp KPLI dah lama tutup..
salah satu harapanku apply Diploma Pendidikan..
buka web page awal september...
tiada apa2 iklan..
tup..tup..
buka penghujung bulan september..
tarikh permohonan ditutup..
sedih..tp xboleh dilayan..
pasti ada yg terbaik Allah telah caturkan buatku..

mmg xputus2 memohon/apply kerja..merata2..
except sabah sarawak

alhamdulillah
bukan tidak syukur mendapat dua panggilan
tapi bukan comfirm lagi..
1 exam SPA
1 lagi, temuduga guru sekolah men islam hidayah skudai

exam 30nov (kuantan), temuduga guru 29nov (skudai)
hanya mampu ku katakan pada pihak sekolah, ku mohon ditangguhkan tarikh temudugaku..
harap2 diterima..

.........................................
other story..

one day..got a message from k.long (kakak nisa' kawasan)

salam nurul..
boleh x nk lantik nurul sbg ketua amerah.?

tidak ku balas (hanya subhanallah dpt ku ungkap)
seharian aku tidak balas lagi msgnya..
tenangkan fikiran..dan berfikiran positif..
diikutkan aku baru lagi dalam amerah..
mmg pernah join tp dijohor..
kawasan2 kemaman dan sahabat kemaman tidak ku kenal lg..
bagiku, bukan jawatan ku kejar..
aku perlu belajar banyak lagi...
menjadi ketua amerah kemaman bukan lah satu yang mudah..
ku lihat bgaimana seniorku berjuang untuk kawasannya..
perlu kekuatan..
sokongan keluarga yg memang ber'background'kan Pas
ku lihat senior2 muslimatku yg lain..
kadang2 rumah dikorbankn untuk meeting dan usrah..
ya..aku belum mampu lagi..

ku reply msg nya dengan tenang
salam kak..berat tanggungjawab sebagai ketua..
banyak lagi perkara yang perlu saya belajar dan pelajari..
biarlah sy bermula dari bawah dahulu.. :)

alhamdulillah..jwpn ku diterima dgn tenang

ya, sy ingin mengenali tempatku lebih mesra lagi..
andai kata rezeki ku ditempat lain..
i'allah, intima' ku pada jemaah terus ku perjuangkn..
i'allah..Allahumma Aminn..

----------------------------------------------------------
alhamdulillah,
baru2 nie one more my big sister engaged..
mabruk ^^, blaja make budu ye pah nie :P


Friday, November 8

hijrah...

bismillahirrahmanirahim..

allahumma solli ala muhammad wa ala alihi wabarik wasalim..

HIJRAH..

satu perkataan yg amat bermakna buat insan yg benar2 ingin berhijrah..

terkandas??

mesti semua yg berhijrah tidak mahu mereka terkandas..

termasuk diri ini..

namun...

DIA lebih mengetahui...

sifatku...

pemarah dan penyimpan perasaan marah (xtahu nk tulis perkataan apa yg lebih sesuai)

masih belum dpt diubahkan..

Allah, izinkan hambaMu ini memiliki sifat penyanyang dan sabar yg tinggi..

berazam dan bertekad utk mengurangkan sifat mazmumah(pemarah) ini..

Allahumma aminn..



smlm, hadir meting nisa' kwsn..

unit 3N ditaklifkan kpdku sbg leader..takziah buat diriku..moga aku beramanah dlm menjalankan tanggungjwab ini keranaNya..

1st hasil kerja after bergelar graduan..segala adobe dah xde dlm laptop..hanya gna publisher...




Ya Allah,
Engkau Yang Maha Mengetahui,
aku bermohon padaMu dengan rasa rendah hati ku, 
hambaMu yg hina ini memohon agar Engkau
memimpinku ke jalanMu yg diredhai, 
mendidikku menjadi hamba yang bersyukur, bertaqwa dan 
menjadi insan yg solehah
kepada kedua ibu bapaku...
salam maal hijrah 1435H..
dikira ikut kalendar islam mmg umur dah 25 tahun, apa yg telah aku habiskan masa umurku? :'( 

Monday, November 4

konvo!!!!!

Allahumma solli ala Muhammaad waala alihi wabarik wasalim..

Ahlan wa sahlan tahun baru 1435H ^^,

Alhamdulillah,
bru dpt berconteng lagi...

sebelum ni busy dengan final exam, student nk spm, marking paper dll
+++ preparation for greatest konvo (err, greatest la sangat)

sebelum ke dewan...

alhamdulillah, i'm offically graduated as Chemical Engineer..aminn...
even xla sehebat shbt2 lain, blh dikatakan it's hard to me finish this course..
selalu jga risau, blh ke aku abiskn on time..
bab on time kte crite lain kali...

sementara menunggu aboh solat :)

msa awl tahu dpt result dh blh grad ada jga suarakan yg nk p sorang je, 
xnk susahkan famili,
yela, xde duit poket lg nk berjalan kemana2..
tetapi, dibantah..huhu..

alhamdulillah, Allah permudahkan dan memurahkan rezeki,
dpt jd cikgu jap (cita2 ku)

ada la sikit semangat nk ke konvo ni (padahal xde pun, disebabkan famili beria2, kita pun geng la sekali..)

alhamdulillah, selamat sampai utm dan selamat pulang ke kampung halaman semula..
4 days there not enough for me..
sangat rindu utm..tmpat tarbiyahku..

apa2 pun ku perlu teruskan perjuangan berkhidmat pada ibu bapa ku :)

ke poyo-an di tengahari di hotel ktgb :P

moga ku dpt berjumpa dengan shbt2 ku disana lg..
love u all..(xde plak gmbar)