Daisypath -

Wednesday, June 12

parking oh parking...

syukur, 10hb bru nie dah melalui test jpj...alhamdulillah..

tapi...
.
.
.
.
parking fail!!!

hihi..terlanggar tiang..kenapa??
gelabah sbb masa nk masuk parking bru perasan kaki xsampai nk control clutch dengan sempurna
xtengok kedudukan tayar betul x b4 reverse
konfius kne pusing berapa kali disebabkan dah lme xmain dlm litar selepas ambil QTI b4 exam..

mmg kne datang johor la nmpak gayanya..
bru je set xnk dtg johor dah..hmm

kita hanya merancang, Allah yg tentukan segalanya..
bersangka baik yang luar biasalah pada Allah..ingat tu Ashra!!!..

nnt dtg just repeat yg parking je..i'allah lepas daurah..
doakan ^^, 


best jga sebenarnya, sbb dpt berborak dengan chinese perempuan yg dia pun fail parking..
alhamdulillah, even berniqab, chiniese tu xrasa kekok pun utk berbual dengan ku..dia pun nervous jga time buat parking ^^, 
moga Allah permudahkan urusan dia jga..amin..


Saturday, June 8

4th year with a lot of stories..

 ﺍﻟﻠﻬﻢ ﺻﻞ ﻋﻠﻰ ﺳﻴﺪﻧﺎ ﻣﺤﻤﺪ ﻭﺍﻟﻪ ﻭﺻﺤﺒﻪ ﺍﺟﻤﻌﻴﻦ


alhamdulillah..alhamdulillah..alhamdulillah..
syukur tak terhingga ku panjatkan padaNya..
alhamdulillah, setakat nie johorlah paling jauh tempat ku merantau
dan paling lama..
walaupun since dari form 1 duduk hostel..

tak tersangka tamat jga pengajian..
moga segalanya baik sahaja dan i'allah dengan izin Allah bakal grad bulan 10 nnt..
i'allah..i'allah..

masa nk face final exam sempat lg ku menjadi fasi kepada anak2 soleh dan solehah..
pada mulanya agak keberatan ingin menyertai, tp tiada apa yg dapat dibalas jika dibandingkan ilmu yg diberikan oleh mudir pondok kami .

ya, kami yg berlainan backgroud alhamdulillah sangat gembira berada dalam satu keluarga pondok..
walau pada hakikatnya keadaan pondok masih dalam pembinaan, dan masih memerlukan peruntukkan yang banyak...i'allah kem ini akan dilanjutkan utk mencari dana pada pondok namun objektif utama utk melahirkan anak soleh dan solehah yg benar2 soleh dan solehah tidak akan lari..

yg  paling best time pru..
bru ku tahu kebanyakkan akak2 dan pakcik2 dipondok sebelumnya ini bukanlah penyokong dan pendokong Pas sebenarnya..ada dikalangan mereka sebenarnya ahli kuat Umno..namun semuanya boleh berubah setelah memdapat kefahaman yg jelas..
berbekalkan ilmu aqidah yg dipelajari, mereka yakin akan perjuangan gerakan islam ini..
alhamdulillah..sangat seronok mendengar kisah hidup mereka..

ya, perjalanan hidup ini sangat mencabar..andai tanpa ilmu yg benar maka lemaslah kita dengan tipu daya dunia.

anak soleh yg comel

suka tengok gelagat si comel ini..

nk kenal sy?? nama saya adam maarif..
ini kali ke2 join kem..

adam ini yg paling memikat hatiku..bru shaja berumur 7thn..
perwatakan yg baik dan pandai manage diri sendiri tnpa bantuan org lain..
kecuali kalau ada baju kotor, dia akan letakkan dlm pastik dan bersedia utk  bagi pada ummi (isteri ustaz)
'ummi, ummi..ini baju'...seronok tengok dia..

ank yg soleh lahir dari ibu bapa yg soleh dan solehah..

melihat dan bersama mereka hilang segala masalah yg ada dlm fikiran..


i'allah bakal beruzlah dua minggu di melaka bermula 13 jun..
kemungkinan besar ke sana seorg diri..
sungguh, kalau diikutkan muslimat tidak digalakkan bermusafir seorg diri tanpa mahram
moga allah ampunkn dosaku ini atas niatku ingin menuntut ilmu mu..ameen..
doakan agar selamat smpai dan pulang nnt..


p/s : agak kabut utk mengemas kertas2, report2 yg perlu complete dan test jpj 10hb nie..doakan ^^,

Tuesday, June 4

....



everything is clear..
hasbunallah wanikmal wakil..
mugkin selepas ini, perkara yg dapat mengembirakan hati adalah menyertai 
program bersama adik2 kecil..

biarlah semuanya menjadi rahsiaNya..
mengakui, aku sudah penat memikirkan hal itu lg..
hanya DIA tempat ku berserah segalanya..

usahaku berdoa padaNya..

kami bagaikan satu keluarga ..alhamdulillah..
suka duka kami dikongsi bersama..

Saturday, June 1

inni akhafullah..



inni akhafullah :'(

o Allah, please guide the truth path ..