Daisypath -

Friday, June 27

this worldly life

salam penghulu hari ..
sollu alan nabiy :)

How beautiful, is this worldly life
But not a soul shall remain
We’ve all come into this world
Only to leave it one day
I can see that everything around me
Rises then fades away
Life is just a passing moment
Nothing is meant to stay, oh
This worldly life has an end
And it’s then real life begins
A world where we will live forever
This beautiful worldly life has an end
It’s just a bridge that must be crossed
To a life that will go on forever

So many years, quickly slipping by
Like the Sleepers of the Cave
Wake up and make a choice
Before we end up in our graves
O God! You didn’t put me here in vain
I know I’ll be held accountable for what I do
This life is just a journey
And it’s taking me back to You
This worldly life has an end
And it’s then real life begins
A world where we will live forever
This beautiful worldly life has an end
It’s just a bridge that must be crossed
To a life that will go on forever
So many get caught in this beautiful web
Its gardens become an infatuation
But surely they’ll understand at the final stop
That its gardens are meant for cultivation, oh
This worldly life has an end
And it’s then real life begins
A world where we will live forever
This beautiful worldly life has an end
It’s just a bridge that must be crossed
To a life that will go on forever



"Apabila kamu meminta dari Allah swt, mintalah dengan hai yang yakin bahawa DIA akan makbulkan"

jika dulu ada sahabat yg boleh sy berkongsi rasa dan cerita, tp mungkin kini tidak. really feel that they were so far from me.

once air dah keruh, cuba utk dijernihkan seperti sukar. harap perkara yg sy sedar atau tidak sedar what that i hve done , they will forgive me.  

once mereka menjadi shbat  sy, selama-lamanya tetap menjadi shbt sy dunia akhirat.

Thursday, June 5

2

Allahumma solli ala Muhammad wala alihi wabarik wasalim

2??
apa tu???
jeng jeng jeng...

saya dah ada dua org brother in law..
huhu..
erkk..
sedih ??
mestila..
kakak dah diambil orang..huhu..
xpe2..
kne gembira sbb mereka dah sempurnakan sebahagian iman mereka..hehe
alhamdulillah..

sy???
lariiii.....
satu persatu pertanya ini diterjah kepadaku semasa majlis kakak..
huhu...

sob ba ro..
berjuang dijalan Allah kiranya dah menyempurkan iman la kan..
betul x??

kan..kan :) 
smile..

bak kata my sahabiah, letakkan syurga di dalam hatimu..
i'allah tiada kerisau tentang duniawi..

yakin padaNya,
andai tiba waktunya Allah akan permudahkan
bila?
tidak tahu
dengan siapa pun 
tidak tahu
hanya Allah shj yg tahu
DIA telah tetapkan segalanya sejak ruh kita ditiupkan didalam rahim ibu kita lagi
kan..
kita semua sebenarnya dah tahu..
sje je syaitan ni duk terjah2..

aihhhhh...lempang kang..hehe

laju je menaip petang ni, 
apa xnya duk kat u je
tunggu kakak ambil..
i'allah akan pulang malam ni
esk i'allah nk bermusafir dengan family
bekwoh kat sana pula..

barakallahulakuma buat angah n izat
senior n junior time mrsm dungun..
ish2, budak2 mara ni sibuk cr pasangan ekk time belajar..haha
bukan la...
dah memang Allah dah jodohkan mereka
seorang belajar kat planet pluto, sorang lagi kat zuhal ke
dah kalau mmg dh jodoh Allah akn pertemukan jga
:)
seperti adam dan hawa la gitu... :P

dah merepek dah
actually it hard to say that 
payah gak nk sambung study ni.
nk menangis tiap2 hari pun  ada
i'allah
moga Allah permudahkan..
aminnn 

titipan doa buat sahabat2 yg saya sangat rindui. :'(